Prosjekt

Zonta Says No prosjekt ble holdt på Borgund vgs. 27.11.18. Kort orientering om Zonta og prosjektet, demonstrasjon og salg av Oriflame produkter og lotteri. Servering av kaker og kaffe, te. Åpent for alle som ønsket å støtte aksjonen vår. Overskuddet gikk til: 1) Kirkens Bymisjon, Ålesund på en tilstelning 5.2.19 og 2) Zonta International Foundation, skoleprosjekt for unge jenter, Madagaskar. Zonta støtter også prosjekt for å eliminere unge bruder, giftet bort 12-18 års alder. Hva vet du om dette? Quiz

23.5.18 inviterte vi til zontaprosjekt med kort informasjon om klubben, demonstrasjon og salg av Oriflame og lotteri med mange fine gevinster. God oppslutning. 23.10.18 inviterte vi AD i Zonta Norge, Elin Hetland Mong til et informasjons- og rekrutteringsmøte, med flere potensielle medlemmer tilstede. Alle som ønsker å være medlem i et sosialt nettverk av kvinner, som bidrar til å gjøre verden til en bedre plass for kvinner er hjertelig velkommen til å bli en av oss.

Ålesund og omegn zontaklubb deltok for første gang på Bypatriotens julemarked 9. og 10. 12.17 med salg av julegrøt. Vi fikk hjelp av flere støttespiller, bl.a. Isabell og Ree Lay som hadde laget en liten dans, og alle hjalp til å markedsføre og selge den deilige julegrøten til inntekt for å hjelpe kvinner som trenger det.

Gjennom årene har klubben hatt mange ulike prosjekt, der vi har gitt økonomisk støtte til lokale, nasjonale, og internasjonale hjelpeprosjekt. Hvert år har vi en eller to aktiviteter, der inntekter øremerkes et humanitært prosjekt i lokalmiljøet.

De siste årene har vi i november støttet aksjonen «Nei til vold og seksuell trakassering mot kvinner». ”Zonta Says No to Violence against Women” er en verdensomspennende aksjon, der zontakvinner står på barrikadene for å kjempe for sine medsøstres rett til et fritt og verdig liv. I Ålesund markerer vi dette med en stand, hvor vi har hatt lotteriet ”katta i sekken”, salg av gule roser og oransje Zonta armbånd med påskrift «Zonta Says No».

Vi har også solgt egenproduserte blomsterdekorasjoner til påske, jul eller 17. mai. Pengene fra disse aksjonene har gått til både lokale prosjekt og til Zonta Internasjonal sine prosjekter, bl.a. til bekjempelse av fistula i Liberia. 1000 kvinner har fått behandling, 300 har fått behandling og utdannelse, de er rehabilitert og er blitt godtatt og etablert i sine hjemlige omgivelser.

Inntektene til prosjekt 2016 gikk til Kirkens Bymisjon i Ålesund, til å starte et mestringskurs mot depresjon for unge kvinner. I tillegg gir klubben et fast bidrag til et fadderbarn i Ungarn via SOS Barnebyer

Rapporter fra tidligere prosjekter finner dere her

AD Elin Hetland Mong besøkte klubben 23.10.18
Informasjonsmøte 23.10.18
Informasjonsmøte
Randi Nordset smaker på den gode grøten
Lillian Refsnes Bypatriotens julemarked 2017
Grete Furnes overrekker gavekort til Hjelpegruppe i Ålesund ved Anne Lise Ryssgård
Tove-fl gjester
Gjester og medlemmer deltakere på prosjekt Zonta Says No november -16
kantina-borddekn
Lillian med gjester prosjekt nov -16
solveig-lillianR
Lillian sminker med Oriflame produkter
grethe-helen-mfl-2
Besøk av stipendiat Helen Bürtner, fra ve Antonia, Ragnhild Grethe, Tove, Helen og Laila
Torill-mfl
Fra ve Torill Dalen, Lillian Hoff og en av gjestene under prosjektet nov -16